Christine Pire gaat in zee met Griekse muzikant

Redactie KW

Muzikale hartstocht hoeft niet zo nodig te stoppen aan de landsgrens. Dat bewijst Christine Pire met haar samenwerking met de Griekse muzikant Giannis Zaharopoulos.

De Oostendse Christine Pire stond eerder al bekend in onze contreien voor haar liefde voor het Franse chanson en haar eigen liedjesprogramma. Christine heeft altijd al een passie gehad voor zingen. “Ik wil het publiek raken, ontroeren en prikkelen. Onlangs maakte ik kennis met de in Griekenland vrij bekende Atheense allround muzikant Giannis Zaharopoulos. Hij stuurt me regelmatig eigen composities toe. Van het een kwam het ander, en zo reisden we al tien keer over en weer”, zegt Christine.

Urenlang musiceren

Christine bracht de voorbije dagen door in Athene. “We zijn druk bezig met de mix van de songs en er komt echt schot in de zaak. Vorige week hebben we nog een videoclipje gemaakt op het strand. We doen alles in eigen beheer. Giannis componeert, schrijft de teksten, speelt gitaar en arrangeert de songs. Hij tilt me naar een hoger niveau. We nemen alles op in zijn kleine studio en werken ongeveer 10 uur per dag aan de muziek. Het album zou er moeten komen in het voorjaar. Ik zing alle liedjes in het Frans en af en toe het refrein in het Grieks. Soms treden we ook in duet. Sommige nummers belanden misschien wel op de setlist van Simplement par Amour. In dit liedjesprogramma werk ik samen met muzikant Ronny Roose”, aldus nog Christine Pire.

(MF, foto MF)

www.simplementparamour.be