Chocolatier Dominique Persoone ontwerpt chocoladejurk geïnspireerd op Cirque du Soleil

Dominique Persoone liet zich inspireren door de Cirque du Soleil-show. © DM
Redactie KW

“Amaluna van Cirque du Soleil is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw”. Cirque du Soleil pakt met de show nog tot en met 21 augustus 2016 in Knokke-Heist uit. Als eerbetoon aan de women power in Amaluna creëerde topchocolatier Dominique Persoone een jurk in chocolade.

De Bruggeling liet zich voor zijn ontwerp inspireren op de indrukwekkende kostuums van de Valkyries. Deze krijgshaftige Walkuren stralen kracht en mysterie uit en vliegen aan touwen opgehangen, aan een razend tempo over het publiek. Het resultaat is een indrukwekkende creatie gemaakt met 36 kg van de fijnste Belgische chocolade.

Chocolatier Dominique Persoone ontwerpt chocoladejurk geïnspireerd op Cirque du Soleil
© DM

Het team van Dominique Persoone werkte 3 dagen aan het pronkstuk. De Brugse chocolatier ontwierp eerder ook al gracieuze jurken in chocolade voor Missen België Tanja Dexters, Cilou Annys en Justine De Jonckheere maar een modieus gevechtsharnas voor een stormgodin Cirque du Soleil vormde toch nog een extra uitdaging. De jurk is te bewonderen in de ontvangsttent van Cirque du Soleil aan het Duinenwater.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier