Chloé uit Kortrijk waagt zich aan nieuw seizoen van Expeditie Robinson

Redactie KW

Chloé Evangelista (29) zal begin september te zien zijn in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson op Vier. Chloé, van geen kleintje vervaard, gooide naar eigen zeggen alles in de strijd. “Wat ik het meest gemist heb? Een dikke hamburger!”

Chloé heeft een diploma marketing en een diploma schoonheidsspecialiste via avondschool, was ooit nog airhostess én eerste eredame voor Miss West-Vlaanderen 2009. Maar de Kortrijkse, met Portugese roots en opgegroeid in Menen, beantwoordt allerminst aan de stereotypes die ermee gepaard gaan, integendeel. “Maar ik ben wel duidelijk een bezig bijtje”, glimlacht Chloé, die werkt als account manager. “Ik ben altijd al fan geweest van Expeditie Robinson. Deelnemen stond dan ook hoog op mijn bucket list. Ik ben nogal competitief ingesteld en ik was eigenlijk vooral benieuwd hoe zo’n deelname zou zijn in een wereld waarin we eigenlijk altijd bereikbaar zijn.”

Het was behoorlijk hardcore en allerminst fake reality

In Expeditie Robinson worden 17 Vlamingen gedropt op een onbewoond eiland, waar ze de strijd aangaan met elkaar, de natuurelementen én zichzelf. “Het was behoorlijk hardcore en allerminst fake reality. Het draaide echt rond overleven. Wat ik het meest gemist heb? Een dikke hamburger! Echt, pas daar viel mij op hoeveel ik eigenlijk wel eet hier in België. Gelukkig heb ik goeie genen. (lacht) Die honger, daar had ik het meeste moeite mee. Net als de verveling, eigenlijk. Want er zijn dagen waar je proeven moet doen, maar ook dagen waar er eigenlijk echt niets te doen is. Dat was soms best wel confronterend, vooral omdat ik thuis eigenlijk altijd met vanalles bezig ben. Maar ik heb eerlijk gezegd mijn smartphone geen seconde gemist. Nochtans dacht ik op voorhand dat het wel zo zou zijn.”

Mijn vrienden maakte ik wijs dat ik op reis ging in Zuid-Oost-Azië. Sorry voor het liegen!

Voor de opnames moest Chloé in juni en juli anderhalve maand uittrekken. “Mijn moeder, met wie ik een hele goeie band heb, schrok niet toen ik het zei. Ze weet dat ik me graag aan zo’n uitdagingen waag. En mijn vrienden maakte ik wijs dat ik op reis ging in Zuid-Oost-Azië. Sorry voor het liegen!”

Over het verloop en de afloop van het programma kan ze uiteraard nog niets kwijt, maar Chloé heeft zich naar eigen zeggen wel helemaal gegeven. “Ik ben nogal, euh… temperamentvol. (grijnst) Zeker in spelletjes ga ik er altijd voor, zelfs bij het simpelste spelletje UNO. Ik was ginder vooral bezig met het verloop van het spel, dus er is gewoon geen tijd om bezig te zijn met hoe je er uit ziet, of hoe je haar ligt. Je bent al blij dat je je kan wassen, nuja, afspoelen in de zee. Maar ik ben wél benieuwd hoe het straks overkomt op televisie. Vooral omdat je de reacties niet zozeer kan inschatten. Maar dat de moeite wordt, dat is zeker!”

(BVB)

Expeditie Robinson is begin september te zien op Vier.