Chinees Terracottaleger palmt Kursaal Oostende in

Maria Iacampo, samensteller van de expo The Terracotta Army and the first Emperor of China, aan de ingang van de tentoonstelling, met Peter Craeymeersch, Niko Geldhof en Gwendoline Nys van Kursaal Oostende. © Rio
Redactie KW

In het Kursaal Oostende is de tentoonstelling ‘The Terracotta Army and the first Emperor of China’ geopend, een uitzonderlijke expo over het China van 2200 jaar geleden.

Deze tentoonstelling loopt tot en met 6 september en is elke dag te bezoeken tussen 10 en 18 uur. In een speciale enscenering maak je op 1.800 vierkante meter kennis met het China van toen: het leven van de eerste keizer, zijn begraafplaats en het daarbij horend Terracottaleger.

Vooral de indrukwekkende beeldengroep van krijgers, strijdwagens en paarden spreekt tot de verbeelding. Samensteller is Mario Iacampo uit Canada. “Deze expo houdt een beknopte, maar boeiende ‘geschiedenisles’ in over het rijk van keizer Qin Shi Huangi, tevens basis van het moderne China. In een cultuur en samenleving is er vaak veel dat niet verandert en/of refereert naar het verleden. De bezoeker krijgt geen droge leerstof te slikken, maar kan op bijna 2 vierkante kilometer exporuimte een interessante en interactieve blik op dit thema werpen. Het is de meest complete reproductie van het Terracottaleger en de dodenstad.”

(Rio)

>> Op www.expo-terracotta.be vind je alle gedetailleerde info.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier