Chackie Jam is de eerste naam voor het Trax Festival in Roeselare

© (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Chackie Jam is de eerste naam voor Trax Festival op 1 september. Vanaf deze week maken ze telkens op donderdagavond een naam bekend.

De zomer moet nog beginnen, maar stiekem kijken we ook al uit naar het einde van de zomer voor een nieuwe editie van het Trax Festival. Het belooft op zaterdag 1 september een speciale editie te worden, want tegelijk wordt de Trax-site geopend. Net zoals vorig jaar is er eerst een kinderprogramma gevolgd door enkele toppers uit eigen land. Vanaf deze week is er telkens een nieuwe naam op donderdagavond via Instagram, de dagen ervoor geven ze telkens tips via Instagram. Wie als eerste juist raadt, wint vijf drankbonnen.

De eerste naam is Chackie Jam, een van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. “Zij zullen na het kindergeweld het festivalterrein verder opwarmen met hun vrolijke synth pop. Hun eerste single Hachi is heel funky met een catchy refrein. Volgens Stubru een 80’s vibe; maar je hoort dat het nu gemaakt is”, vertelt Steven Verschoren die mee instaat voor de programmatie. “Ze staken New Rules van Dua Lipa ook een nieuw jasje en op 27 april volgt een EP-release. Hun vibes zullen iedereen wel in de mood brengen voor een geslaagde avond!” Volgende week meer!

Alle info: www.traxfestival.be.