Cellistenkwartet brengt filmmuziek, pop, jazz en… heavy metal

© Hana De Pauw
Redactie KW

De 22-jarige Veurnaar Mattijs Louwye is een van de drijvende krachten achter het internationale cello-ensemble.

Het cultuurcentrum Het Bedrijf nodigde het cello-ensemble Occello/2 uit voor een aperitiefconcert op zondag 23 november. Het cellokwartet brengt arrangementen van bekende stukken en niet enkel uit het klassieke repertoire. Occello/2 brengt ook bewerkingen van filmmuziek, jazz, pop en zelfs een heavy metal-nummer. De cellisten willen de toehoorders verbazen met de vele mogelijkheden van het nobele instrument.

Twee opleidingen tegelijk

De amper 22-jarige Veurnaar Mattijs Louwye is een van de drijvende krachten achter het cello-ensemble. Hij is een erg veelzijdig musicus die aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zelfs twee opleidingen tegelijk volgt: cello en orgel. Als kotstudent in Antwerpen vindt de musicus ook nog de tijd om in De Panne de weekendmissen te spelen in de Onze-Lieve-Vrouw- en de Sint-Pieterskerk.

Roots

Mattijs Louwye is de zoon van voormalig politiecommissaris Willy Louwye en van Marie-Joseph Hoedt. Zijn moeder gaf notenleer in het deeltijds kunstonderwijs, ook enige tijd in de Veurnse academie waar ze haar zoon Mattijs in de klas had. Zijn grootoom Jerome Hoedt was koster-organist in de Sint-Walburgakerk te Veurne en zijn oom Stefaan Hoedt is leraar harmonieleer.

(LDW)