CC De Grote Post in Oostende presenteert vierde speelseizoen

V.l.n.r. muziekprogrammator Serge Feys, podiumprogrammator Liv Laveyne die volgend seizoen aan de slag gaat in de Gentse Vooruit, directeur Stefan Tanghe, pbliekswerker Josefien Uittenhove, planningsverantwoordelijke Sara Vanderieck en voorzitter en cultuurschepen Bart Plasschaert. (foto ML)
Redactie KW

Het CC De Grote Post in Oostende presenteert in een gloednieuwe brochure haar drukke seizoensbrochure 2016-2017.

Met haar 125 vrijwilligers en 22 vaste medewerkers groeide het CC in amper vier jaar tijd tot een boeiend artistiek kruispunt binnen het ruime cultuuraanbod in de Stad aan Zee. Naast de bezoekende professionele en amateurgezelschappen en muziekgroepen engageert De Post zich ook in eigen projecten zoals ‘Postival’, ‘Van bij ons’ en ‘8400’. Meer dan 260 voorstellingen staan geprogrammeerd: dans, theater, literatuur, festivalactiviteiten, workshops, familieactiviteiten… Met de bus met groot schoolreisgehalte bezoekt het CC ook andere kunsthuizen.

Voor de jongeren is er voor het eerst een afzonderlijke schoolbrochure. En voor alle voorstellingen geldt er een eenheidstarief van 8 euro voor jongeren onder de 18 jaar. Om alle drempelvrees te overwinnen is er nu ook het solidaire ticket: wie bij de aanschaf van een toegangsticket 10 euro oplegt, betaalt meteen een ticket voor iemand die zich dat niet kan permitteren. Een aantal grote trajecten die vorig seizoen zijn opgestart zoals Zilt lopen door. Met ‘Roestvrij’ start een nieuw project waarbij jongeren en ouderen brainstormen over een beter aangepaste leefwereld.

Het volledige programma vind je op www.degrotepost.be. Er is ook een papierenversie. De ticketverkoop start op dinsdag 10 mei om 12 uur.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier