Cartoonist Marec stelt deze zomer tentoon in Bredene

02/06/17 om 13:26 - Bijgewerkt op 03/06/17 om 15:13

Bredene heeft cartoonist Marec gestrikt voor haar jaarlijkse zomerexpositie. Het campagnebeeld springt alleszins in de kijker.

Cartoonist Marec stelt deze zomer tentoon in Bredene

Het campagnebeeld springt alleszins in de kijker. © MF

Bredene kan deze zomer uitpakken met de Brugse cartoonist Marec. Hij zal naast cartoons ook schetsen en andere tekeningen voorstellen. Hij brengt ook werk van 25 andere cartoonisten mee die samenwerken in het collectief The Cartoonist. Het thema is de zee. De cartoonisten zullen in hun archieven duiken of nieuw werk presenteren rond die thematiek.

Op het campagnebeeld stelt Marec zichzelf voor als redder op het naaktstrand. Van op zijn reddersstoel houdt hij overzicht op de belangrijkste wereldleiders, zoals Donald Trump, Angela Merkel en Theresa May, die uiteraard naakt zijn afgebeeld. Met de expositie hoopt Bredene een breed publiek te lokken dat even kan ontsnappen aan de harde realiteit.

"Ik vind dat er te veel gelachen wordt met Bredene als het over het naaktstrand gaat. Daarom verwijst het campagnebeeld duidelijk naar dat stukje strand", zei Marec tijdens de persvoorstelling. In totaal hangen er straks meer dan honderd werken in MEC Staf Versluys.

(MF)

>> De tentoonstelling opent op zondag 18 juni en blijft tot 3 september in MEC Staf Versluys in Bredene.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!