Cartoonist Lectrr lanceert moderne versie van De Rode Ridder

Redactie KW

Het eerste stripverhaal van Red Rider, deel 1 van een drieluik, is nu uit.

Cartoonist Lectrr lanceert moderne versie van De Rode Ridder

Na Jerom (J-Rom), Suske & Wiske (Amoras) en Fanny Kiekeboe (Fanny K) krijgt nu dus ook Johan, ‘De Rode Ridder’, een nieuwe en moderne versie. De strip werd getekend door Stedho, maar het scenario is van de hand van Lectrr.

Lectrr, in Rumbeke nog altijd iéts beter bekend als Steven Degryse, maakte vooral naam als cartoonist in De Standaard en met de Hara Kiwi-reeks. Maar voor Red Rider liet hij – en dat is wel te zien aan de tekenstijl – de tekenpen zelf even liggen, maar schreef hij dus het scenario. Hij plukte Johan de dappere ridder uit de middeleeuwen en kletste John ‘Red’ Rider neer in de tegenwoordige tijd. Z’n paard ruilde de veel ruigere ridder in voor een motor, zijn moed en dapperheid kregen er ook een paar minder fraaie karaktertrekjes bij.

Ook de nevenpersonages werden niet gespaard, want Merlijn 2.0 (Merle Fairweather) draaft op als circusfreak met een drankprobleem en booswicht Bahaal (Urbas B’Hal) werd gepromoveerd tot hoofd van Al Qaida. De wereld waarin de Red Rider rondsjeest is bovendien grauw en donker. Een wereld waarin de magiërs van weleer nog onder ons leven en rondlopen, maar waarvan niemand eigenlijk weet dat ze magiërs zijn.

Er werd vier jaar in alle stilte gewerkt aan de nieuwe reeks. Het eerste album – De Zevende Scherf – is nu te koop. Delen twee en drie van de trilogie (‘Teufelsberg’ en ‘Het Huis Merlijn’) volgen vrij snel, op respectievelijk 8 november en 6 december.

(FV)

Lectrr en Stedho trekken de komende weken het land rond voor signeersessies. Ze zijn onder meer te spotten op FACTS in Gent (21 en 22 oktober) en komen op 28 oktober naar Wevelgem (11 tot 12.30 uur) en Kortrijk (14 tot 15 uur), telkens in Standaard Boekhandel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier