Cartoonfestival Knokke-Heist focust op humane genetica

Redactie KW

Het Cartoonfestival van Knokke-Heist opende zaterdagavond de deuren.

Het festival focust op de uitdagingen, de vooruitgang en de eigenaardigheden van humane genetica. Dit wetenschappelijke thema werd op een humoristische manier benaderd in samenwerking met de KU Leuven. Het gratis festival ‘Iedereen GENiaal’ is toegankelijk voor het publiek van 13 juli tot 14 september in het strandpaviljoen tegenover het Casino.

“We hebben negen cartoonisten – Lectrr, Zaza, Eva Mouton, Steve Michiels, Erwin Van Mol, Pieter De Poortere, Joris Snaet, Reinhart Croon en O Sekoer – gevraagd om rond het thema van de genetica aan de slag te gaan”, zegt curator Christophe Floré. “Bezoekers ontdekken doorheen zes themakamers dat ons DNA een genetisch paspoort is. We dragen allemaal een chromosomenbibliotheek mee die ons mens-zijn bepaalt en die geheimen bevat die we misschien niet per se willen of hoeven te ontrafelen.”

Naast de thematentoonstelling zijn de geselecteerde cartoons van de Gouden Hoed en Press Cartoon Europe & Belgium, samen goed voor een verzameling van ongeveer 400 cartoons, eveneens te bezichtigen in het strandpaviljoen.

(DM – foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier