Carnaval Zwevezele lokt volle straten

© Foto LD
Redactie KW

Met 45 wagens was de 48ste carnavalstoet van Zwevezele weer een groot succes. De aangekondigde regen bleef uit, dus de straten vulden zich al snel met Zwevezelenaren, maar ook met mensen die van heel wat verder kwamen om het carnaval mee te maken.

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Wingene mocht de twee uur durende stoet openen. Daarna volgden karren die vaak gebaseerd waren op mediaverhalen van het afgelopen jaar, zoals het succes van de Minions, K3 zoekt K3, de hype rond Marc Coucke, Wickie de Viking en Prinsessia. Een aantal groepen zocht ook inspiratie in klassiekers, zoals Mary Poppins, Roodkapje, De drie biggetjes, Ghostbusters, Sjakie en de chocoladefabriek, het Rad van Fortuin, Super Mario, Popeye en The Flinstones. Zelfs het verhaal rond de afgebrande kerk op de Tassche in Ardooie ontbrak niet.

De Orde van de Bolhoed kon weer rekenen op de actieve medewerking van de Zwevezeelse chirojeugd, die met twaalf zelfgemaakte karren de kroon spanden. Het is duidelijk dat de Chiro, die 48 jaar geleden het carnaval in Zwevezele in het leven riep, het hele gebeuren nog steeds in haar hart draagt.

Ook prins Thiemo I was van de partij. Samen met zijn Roosje Heidi deelde hij de felbegeerde en traditionele bolhoedjes uit aan de aanwezigen.

Na de carnavalstoet kan de Zwevezeelse bevolking op zondagavond nog nagenieten met optredens van Sam Gooris en Kelly Pfaff en een avondje carnavalsmuziek. (LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier