Carnaval in Tielt met De Romeo’s en reuzen

De Orde van de Drie Sleutels en het Tieltse stadsbestuur staan samen garant voor twee dagen carnavalsgekte. Joost Spillebeen en Kelly Van Hulle gaan voor de titel van Stadsprins en Sleutelfee. (Foto Ronny Neirinck) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Op zaterdag 22 en zondag 23 maart zijn de zotskappen aan de macht. De stad verwelkomt De Romeo’s en een spectaculaire stoet met Wingense reuzen.

Schepen Veerle Vervaeke : “De publiciteitsstoet hebben we jammer genoeg wegens te weinig belangstelling – twee firma’s stuurden samen vier wagens – weer afgevoerd.”

Charlien Degraeve namens de dienst info-evenementen : “Op kop van de stoet, die zich om 14 uur in beweging zet, lopen zes Wingense reuzen die met gulle hand snoep zullen rondstrooien.”

Mooie prijzenpot

Er wacht traditiegetrouw een mooie prijzenpot voor de deelnemers. Wie individueel mee opstapt, maakt kans op een geld- of naturaprijs. Groepen vanaf 20 personen krijgen een aankomstpremie van 80 of 60 euro, voor de combinatie van groep (minstens 10 thematisch verklede personen) en wagen ligt 300 of 250 euro klaar.

Verschillende juryleden beoordelen de carnavalisten en reiken na de stoet extra prijzen uit. Voor groepen is er 40, 30 of 25 euro te winnen en zowel voor Tieltse als niet-Tieltse groepen met wagens wacht 250, 185, 125, 100 en 75 euro.

(RA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van 14 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier