Carina Radio weer voor tien dagen in de ether

Bestuursleden van het Tramstatiecomité met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, Guy Swinnen van The Scabs en de vertegenwoordigers van Te Gek!? op de openingsavond voor het tramstel dat als radiostudio dienst doet. © HH
Redactie KW

Sinds donderdag 31 augustus zendt Carina Radio weer voor tien dagen uit van op de Tramstatie in Ichtegem. De tiendaagse werd donderdag feestelijk geopend door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

Carina Radio was in de jaren ’80 een razend populaire vrije radiozender, die zijn studio en zender had in de Veldstraat in Ichtegem. Op vraag van het Tramstatiecomité kwam er in 2015 een eerste reünie van de dj’s van toen. Zij maakten toen tien dagen lang radio vanuit een oud tramstel op de site van het metaalconstructiebedrijf Mispelon in de Hugo Verrieststraat 12 in Ichtegem.

Na het succes van twee jaar geleden pakken het Tramstatiecomité en de dj’s van Carina Radio voor de tweede keer uit met deze stunt, weer op dezelfde locatie. Ze werken samen met Te Gek!?, de organisatie die psychische problemen bespreekbaar wil maken. Tot en met zaterdag 9 september zijn er dagelijks live radio-uitzendingen van 7 tot 22 uur, ‘s nachts is non-stop muziek te horen. In de ruime regio kan je de zender horen via 97.3 FM en overal via www.tramstatie-ichtegem.be. Rondom de studio is elke dag het radioterras geopend en er vinden tal van activiteiten plaats.

Donderdag werd de tiendaagse feestelijk geopend door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. In de namiddag waren een delegatie van de Ichtegemse wielertoeristenclub Blijf Jong al samen met Guido Belcanto van Westouter naar Ichtegem gefietst. Deze rit kaderde in de Belcanto Classics. Na de opening brachten Belcanto en Guy Swinnen van The Scabs, peter van Te Gek!?, een erg gesmaakt openingsconcert.

Wereldrecordpoging

Op vrijdag 1 september om 19.30 uur is er in GC De Ster een lezing van kinderpsychiater Peter Adriaenssens, muzikaal ingeleid door Willem Vermandere, de peter van de tiendaagse. Nog een opvallende activiteit vindt plaats op donderdag 7 september. Dan doen zo’n 350 kinderen van de Ichtegemse basisscholen een wereldrecordpoging ‘De langste schreeuw’. Ze bouwen ook een muur van zelf beschilderde blokken. Die muur wordt op de slotdag letterlijk doorbroken. De wereldrecordpoging gebeurt onder de animatie van Rick De Leeuw.

De tiendaagse eindigt op zaterdag 9 september met een grootscheepse stoet, waar tal van Ichtegemse verenigingen aan deelnemen, het symbolisch doorbreken van de muur en ‘s avonds het Tramstatiefeest met muziek, hapjes en drankjes en het overhandigen van de cheque aan de vzw Te Gek!?

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier