Canvas zet Bevergem ook online zònder ondertitels

© © De wereldvrede
Redactie KW

Daarmee komt de zender tegemoet aan de vraag van Gerrit Callewaert en zijn medestanders die ook na al die jaren blijven smeken om de West-Vlamingen niét te ondertitelen.

De start van Bevergem is goed geweest, want aflevering twee haalde zelfs nog enkele duizenden kijkers méér dan aflevering één. De Canvas-kijker vindt het duidelijk aangenaam kijken naar de lotgevallen van Freddy De Vadder en de andere kleurrijke dan wel muisgrijze figuren in Bevergem.

Toch kwam er ook nu nog altijd commentaar over het gebruik van ondertitels. “Me zyn widder vrjè goed te verstoan’, klinkt het nog altijd in een pak West-Vlaamse huiskamers. En dus zette Canvas, naast de ondertitelde versie, ook een versie van ‘Parmahespe’ op de website die niét voorzien is van ondertitels.

Nochtans is Freddy zelf wél te vinden voor ondertitels. “Na tien keer kijken moet ik er nog steeds mee lachen, maar telkens met andere details. Daarom ben ik ook blij dat er ondertitels zijn, omdat je zo zeker niet mist”, sprak Bart ‘Freddy’ Vanneste enkele weken geleden in Krant van West-Vlaanderen. “Want in het begin hadden we de pauzes niet in het scenario geschreven. We hadden schrik dat de mensen er geen zak van zouden verstaan. Maar ik ben heel content met het resultaat. Het is gewoon ook belangrijk dat de mensen kijken van het begin, anders dreigen ze veel te missen. Alle radertjes van de eerste twee, drie afleveringen krijgen een betekenis in de laatste vijf.”

Bekijk hier de aflevering van Bevergem zonder subtitels :

>> http://www.canvas.be/video/bevergem/bevergem/parmahespe/zonder-ondertitels