Café Barchoc in Menen organiseert ‘Techno Am Markt’: “Techno in al zijn vormen”

Collin Lommaert en Djonah Laforge: "Alternatief voor jongeren die niet naar de discotheken trekken." © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Op zaterdag 20 januari wordt voor de derde keer Techno Am Markt georganiseerd. Dit tweemaandelijks evenement vindt telkens plaats in café Barchoc op de Grote Markt. De twee bezielers van dit concept zijn Djonah Laforge en café-eigenaar Collin Lommaert zelf. “Techno Am Markt is vooral een alternatief voor die jongeren, die geen zin hebben om naar de grote discotheken te trekken. Soms ook omdat de hoge toegangsprijzen moeilijk of niet kunnen betalen”, zegt Djonah.

De Techno Am Markt-evenementen zijn telkens gratis. “Free entrance is onze boodschap. We geven ook de lokale talenten een kans om hun muzikaal kunnen te bewijzen”, aldus Djonah. “De naam Techno Am Markt kwam er omdat ik eens iets anders wilde horen dan op andere technofeesten in de regio. Duitsland is een grote speler, misschien zelfs wel de grootste speler op technogebied. De muziek is techno en het speelt zich af op de markt, dus was het logisch om het de naam ‘Techno Am Markt’ te geven. Het is ‘to the point’, stevig, kort en het ligt goed in de mond”, legt Djonah uit.

Toen Djonah, drie edities geleden, richting café Barchoc trok om zijn idee aan Collin Lommaert te verkopen, was de café-eigenaar onmiddellijk voor het idee gewonnen. “Ik was er onmiddellijk voor te vinden om dit tweemaandelijks in mijn café te organiseren. Het concept belichaamt het talent hier in Menen en ander lokaal talent dat de kans krijgt om in de spots te stappen”, zegt Collin.

Eén of twee guests

De technoliefhebbers zullen zaterdag kunnen genieten. Djonah zelf staat als DJ geregeld achter de draaitafel en weet dan ook als de beste wie er momenteel het technopubliek in vervoering kan brengen. “We brengen enkel kwaliteitstechno in al zijn vormen. We zien ook graag op de affiche één of twee guests die de laatste maanden een grote sprong voorwaarts gemaakt hebben. Het concept is eigenlijk vier deejays en daarna altijd eindigen met een liveact”, weet Djonah.

“Het concept: vier deejays en eindigen met een liveact”

Doelgroep is vooral jongeren, maar al wie tuk is op technomuziek, en een leuke avond wil beleven, is welkom. “We starten om 22 u. met Mike Deem, lokaal talent die de vooravond zal opwarmen tot en met middernacht met wat minimal en ambientachige techno. Daarna neem ik het roer over om een versnelling hoger te gaan met wat steviger werk. Dan neemt onze eerste hoofdgast Ed Philips het over, die onlangs met een eigen productie in de mixsessie van goldfox op studio Brussel kwam. Hij brengt vooral erg geraffineerde techno. Vervolgens is het de beurt aan Mellow Gellow, talent uit Menen en we eindigen zoals altijd met een spetterende liveact, dankzij de mannen van Techkwando die gezegend zijn met een diverse technosmaak”, vertelt Djonah.

“We willen verder blijven groeien, maar tegelijkertijd ook altijd trouw blijven aan de visies van het concept. We willen vooral iets vast realiseren waar we, ondanks onze kleinere locatie, trots op kunnen zijn”, besluit Collin.

(Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier