Cactusfestival klokt af op 30.000 festivalgangers

The Kooks, en later op de avond ook nog dEUS, mochten zondagavond een geslaagd Cactusfestival afsluiten. © TV
Redactie KW

Het Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark spreekt van een succesvolle 34ste editie. Volgens de organisatie wordt afgeklokt op 30.000 fastivalgangers.

“Vooraf heb je altijd die spanning, maar uiteindelijk mogen we weer spreken van een voltreffer“, aldus organisator Patrick Keersebilck. Het festival begon met twee stralende zomerdagen, maar sloot met wat druilerig weer. “Maar uiteindelijk was het perfect. Ons terrein leent zich daar ook perfect toe, met het water, wat wind en schaduwpartijen.”

Ook de kunst op het terrein, een nieuw gegeven voor Cactus, sloeg aan. “Ik kreeg heel mooie reacties op de constructies in bamboe van Georges Cuvelier. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken.”

Ook op muzikaal vlak spreekt de organisatie van een mooie editie. “We werken nog altijd met fantastische mensen. Dat bleek bij Grace Jones. Qua stem was ze iets minder, maar met een perfecte show en goede band zorgt ze toch wel voor een totaalspektakel. Maar we hadden ook mooie verrassingen, en bijvoorbeeld Goose en vooral Balthazar, als headliner na John Hiatt zaterdag, werkten heel goed”, aldus Keersebilck.

(Belga)