Cactusfestival gaat vrijdag van start met Het Zesde Metaal en Richard Ashcroft

07/07/17 om 08:51 - Bijgewerkt om 09:06

Brugge maakt zich stilaan op voor de komst van internationale helden als Kaiser Chiefs, Richard Ashcroft, Jamie Lidell, Michael Kiwanuka en vele andere.

Cactusfestival gaat vrijdag van start met Het Zesde Metaal en Richard Ashcroft

Een nieuwigheid is de grote zitrotonde die links opgesteld staat als je het festivalterrein opstapt. © mvn

Ook de Belgen zijn dit weekend goed vertegenwoordigd op het festival in het feeërieke Minnewaterpark. Onder andere Goose en Het Zesde Metaal (vrijdagvond al) hebben hun komst bevestigd en zullen er volwaardige concertsets spelen op één en hetzelfde podium. Geen hartverscheurende dilemma's dus op Cactusfestival. Vrijdagavond is het de beurt aan Richard Ashcroft, Michael Kiwanuka, Het Zesde Metaal, Roisin Murphy en Tamino.

Tijdens de pauzes is er ruimte voor de (gezond) etende én de spelende mens, met een internationaal aanbod aan democratische prijzen, kinderanimatie en een unieke aankleding van het park. Cactusfestival mocht zich van Yourope (The European Festival Association) 'Best small European festival' noemen en werd door OVAM uitgeroepen tot voorbeeldfestival op het vlak van milieu.

(mdw)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!