Cactusfestival blikt voldaan terug op mooie editie met 25.000 bezoekers

Redactie KW

De 34ste editie van het Cactusfestival in Brugge was met ruim 25.000 bezoekers een groot succes. Dat zei organisator Patrick Keersebilck op de slotavond maandag.


Momenteel palmen de Schotse postrockers van Mogwai het Brugse Minnewaterpark in voor de derde en laatste dag van het Cactusfestival. Zware gitaren en atmosferische synthesizers zorgen voor een vettige rave die wellicht menig buurtbewoner doet opschrikken, Het Minnewaterpark is goed volgelopen, De meeste muziekliefhebbers hebben hooggespannen verwachtingen voor het exclusieve optreden van triphop formatie Massive Attack later deze avond.

Weer geen invloed

Sowieso blikken de organisatoren al tevreden terug. Aan de vooravond van het festival leek het weer een spelbreker te worden, maar Brugge ontsnapte afgelopen weekend grotendeels aan de regenbuien. “Het weer lijkt dan ook geen grote invloed te hebben gehad”, opent Keersebilck. “Zaterdag hadden we ongeveer 9.000 bezoekers, zondag 8.000 en vandaag gaan we opnieuw richting 9.000. Maandag gingen heel wat losse tickets nog de deur uit.”

Cactusfestival blikt voldaan terug op mooie editie met 25.000 bezoekers


Het was de eerste keer dat Cactusfestival een programma had op maandag. “Ook dat had weinig invloed, merk ik. Gisteren hadden we iets minder volk door een meer uitgesproken programma voor liefhebbers, maar vandaag komen opnieuw heel wat mensen voor de muziek én de gezellige sfeer.”

Dat Cactusfestival een maandagprogramma had, heeft alles te maken met headliner Massive Attack. “We konden deze kans niet laten liggen. Dit is goed voor het festival maar ook voor de stad Brugge. Voorlopig krijgt deze verandering een goede evaluatie mee. Onze flexibiliteit kan een troef zijn”, aldus de organisator.

Zwoel feest

Ook muzikaal was het een topeditie. Selah Sue en Arsenal zorgden voor een zwoel feest op een grijze zaterdag, zondag kregen The Afghan Whigs alle handen op elkaar, zeker toen ze een snedige versie van hun hit Debonair lieten knallen en even later zorgden voor een monsterverbond toen ze Mark Lanegan erbij riepen.

(BELGA/SVK)