BV’s nemen het op tegen bompa’s op VTM

Redactie KW

Move over, Benidorm Bastards! VTM pakt vanaf 7 januari uit met Beat da Bompaz, waarin bekende Vlamingen het opnemen tegen senioren in een ultieme generatieclash

Nicolas Liébart, Annelien Coorevits, Brahim en Niels Destadsbader zijn maar enkele van de 27 bekende koppen die vanaf januari negen weken lang het moeten opnemen tegen enkele straffe 65-plussers. Ook Tanja Dexters, Lesley-Ann Poppe, Sean Dhondt en Anthony Arandia gooien zich in het strijdgewoel.

Twee van de 19 senioren zijn afkomstig van West-Vlaanderen. Franky Van Eecke (66) uit Zedelgem rijdt al bijna 50 jaar motorcross en denkt nog niet aan stoppen. Franky rijdt zowel met een baanmoto als met een crossmoto en doet aan competitie op hoog niveau, wat uitzonderlijk is voor zijn leeftijd. Hij nam deel aan tal van wedstrijden en werd meermaals kampioen van West-Vlaanderen.

De West-Vlaamse eer wordt ook verdedigd door Siegrun Baumgarten (69) uit Oostkamp. Ze is al 30 jaar lid van een zwemvereniging, zwom al 28 keer Damme-Brugge in minder dan twee uur en neemt nog steeds deel aan tal van wedstrijden. Ze traint drie keer in de week en zwemt dan telkens 1.500 meter.

Beat Da Bompaz, vanaf dinsdag 7 januari om 20.35 uur op VTM.