BV’s massaal onder water voor uniek fotoboek

Ook Maurice Engelen (uiterst links), Miss België Annelies Törös en Kirsten Janssens van VIER-programma The Sky is The Limit waren aanwezig Pieter Clicteurs boekvoorstelling. © MF
Redactie KW

Deze week stelde fotograaf Pieter Clicteur in samenwerking met de Franklin Sleuyter foundation het fotoboek ‘heArt’ voor.

De Oudenburgse Pieter Clicteur stelde in cultuurcentrum De Grote Post ‘heArt’ voor. Het fotoboek focust op een bijzonder thema: orgaandonatie. Voor veel mensen is transplantatie de laatste kans op verder leven.’ heArt’ wil op een kunstzinnige en ludieke wijze de aandacht vestigen op dit probleem.

Liefst 61 bekende Vlamingen met het hart op de juiste plaats, onder wie Wim Opbrouck, Barbara Sarafian, Peter Van de Veire, Matteo Simoni en Els Dottermans, hebben met veel enthousiasme aan het boek meegewerkt. In hun eigen specifieke stijl poseerden ze elk met een symbolisch kunsthart voor de lens van fotograaf Pieter Clicteur. Nooit eerder werden zoveel bekende Vlamingen onder water geportretteerd én werd orgaandonatie op deze originele manier onder de aandacht gebracht.

>> Het boek kost 29,95 euro en telt 128 bladzijden. Meer info over het project op www.he-a-rt.be, www.pieterclicteur.be of www.fs-foundation.be.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier