Burgemeester schrijft historisch boek over kerkhoven

Burgemeester Koenraad Degroote van Dentergem presenteerde vrijdag vol trots zijn boek. © EVWD
Redactie KW

Alle bewoners van Dentergem krijgen nog voor Allerheiligen een gratis exemplaar van het boek “Poëzie op het kerkhof” in de bus. Dit werk behandelt de historiek van de vier begraafplaatsen, geschreven door burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht).

Vrijdagavond presenteerde burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) zijn boek “Poëzie op het kerkhof”. Met het idee om de begraafplaatsen in de vier deelgemeenten groener te maken en er poëzie aan te brengen, worden meteen ook de gedichten samengebracht met de historische gegevens van de begraafplaatsen in een boek.

“Toen we voor een zaak op zoek moesten naar oude kerkhofgegevens, kwam ik op het idee om dit boek uit te brengen. De archieven brachten me een schat aan informatie die ik samen met de gedichten wou bundelen”, aldus de burgemeester. “Bij de zoektocht naar gepaste gedichten, was ik verrast door het vele talent dat we hebben op Dentergemse bodem.”

Koenraad Degroote schreef eerder al enkele werken over de streekgeschiedenis. Het boek bevat 92 bladzijden en vier hoofdstukken. Daarnaast zijn er 42 gedichten te vinden van plaatselijke poëten die ook op de kerkhoven te lezen zijn. Wie een exemplaar van het boek “Poëzie op het kerkhof” wenst te kopen, kan dit door 20 euro te storten op rekening van de heemkundige kring BE 13103038768039. (EVWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier