Burgemeester Lewyllie van Heuvelland blikt tevreden terug op deelname Vier-programma ‘2013’

Marc Lewyllie: "Veel mensen uit mijn omgeving hebben gekeken en meegeleefd." (Foto EF)
Redactie KW

Voor burgemeester Marc Lewyllie was de deelname aan het Vier-programma ‘2013’ een succes. “Het is een unieke herinnering aan mijn eerste ambtstermijn.”

Voor het programma ‘2013’ gingen tien landgenoten een jaar lang op stap met een kleine camera. Ze filmden zichzelf en hun naaste omgeving en gaven televisiekijkend Vlaanderen op die manier een kijk in hun leven. Burgemeester Marc Lewyllie was een van hen. “Begin november 2012 werd ik door een medewerker van het productiehuis Woestijnvis gecontacteerd. Ik dacht eerst dat het om een grap ging. Men legde mij uit welk programma ze voor ogen hadden en wat ik in heel dit verhaal voor hen zou kunnen betekenen. Ik moet die dag in een goede bui geweest zijn, want normaal zou ik voor dergelijk voorstel niet openstaan.”

“Het doet mij plezier dat veel mensen uit mijn omgeving gekeken en vooral meegeleefd hebben. De twaalf afleveringen vormen een unieke herinnering aan mijn eerste ambtstermijn als burgemeester, maar ook aan vele mooie en emotionele momenten met mijn familie. Vooral voor mijn jongste zoon Hans, die een mentale beperking heeft, maar ook heel vrolijk en open in het leven staat, was deze belevenis één groot avontuur. Hij was vaak heel zenuwachtig als hij wist dat hij gefilmd zou worden, maar tegelijkertijd wou hij tijdens het filmen steeds van de partij zijn”, aldus Marc.

(SGW)

Het volledige verhaal lees je in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.