Budascoop ontvangt 40.000ste bezoeker en vestigt daarmee record

Kathy Deloof was de gelukkige 40.000ste bezoeker. © JVGK
Redactie KW

Zondag werd Kathy Deloof uit Vichte in de bloemen gezet als 40.000ste filmbezoeker van Budascoop in 2015. Samen met haar werd het aanwezige publiek op taart getrakteerd.

Met die 40.000 verbreekt Budascoop, met nog 14 dagen te gaan in 2015, het record van 39.400 bezoekers in 2014. “We hopen te eindigen op 42.000”, zegt algemeen directeur Franky Devos. “Het is een erg aangename verrassing. Ik had dit totaal niet verwacht”, glundert Kathy, die een ruiker bloemen en een fles champagne kreeg aangeboden. Kathy en haar man Bert Jancic komen elke maand naar Budascoop. “We zijn heel zeker fan. Het is kleinschalig, gezellig en ze programmeren films met inhoud. Ik hou niet zo van commerciële dingen”, gaat Kathy verder. “In Budascoop kan je rustig genieten van de filmen erover napraten. We selecteren altijd op voorhand wat we graag willen zien.”

Grootse plannen in 2016

Tezelfdertijd lichtte Budascoop en Buda Kunstencentrum ook een tip van de sluier voor het voorjaar 2016. In de laatste weken van 2015 staan nog verschillende specials gepland, waaronder een uitgebreid kinderprogramma met Buda’s Winterwonderland tijdens de kerstvakantie van 20 december tot 3 januari. Voor 2016 zijn er 4 nieuwe plannen: een gloednieuwe animatiestudio voor kinderen met de Mammoet, een interactieve filmstudio.De Mammoet wordt geïntroduceerd op woensdag 3 februari tijdens cineMAATjes. Tijdens het Spinragfestival in de krokusvakantie haalt kunstencentrum Buda het Jeugdfilmfestival JEFF naar Kortrijk en eind januari komt er een eerste holibifilmfestival met PINX. Verder wordt er een onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om theaterzaal 1 van Budascoop sporadisch opnieuw in te zetten als filmzaal. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier