Bruid weet pas half uur vooraf dat ze zal trouwen

Hannes Coudenys en Deborah Debaere trouwden opnieuw zeven jaar na hun eerste trouwfeest. © Vincent Schroeven
Mieke Verhelle
Mieke Verhelle Chef Nieuws Online

Hannes Coudenys kreeg vaak het verwijt van zijn vrouw dat hij haar nooit verrast. Dat maakte hij meer dan goed met een huwelijk op het eiland Kos in Griekenland. “Pas een half uur voor de plechtigheid wist ze dat we opnieuw zouden trouwen, toen haar trouwjurk in de hotelkamer werd gebracht”, vertelt de Kortrijkse vlogger.

Zeven jaar geleden, op 6 maart 2010, stapten Deborah Debaere (32) en Hannes Coudenys (36) in het huwelijk. “Het was een klein en gezellig feest in de Sweet Lime in Kortrijk. Deborah had wel al enkele keren gezegd dat ze het tof zou vinden om nog eens te trouwen.”

Beiden zijn ondernemers en hebben een druk leven. Deborah is de zaakvoerster van Creacopy en Kopie Koffie in het hart van de stad. Hannes is medeoprichter van de digitale creatieve studio Hurae, maar bij het brede publiek bekend van Ugly Belgian Houses en als vlogger. In zijn vlog steelt hun zoon Rae Morris (bijna 3) vaak de harten van de kijkers.

Trouwring

Door zijn vlog kreeg Hannes de kans om vorige zomer naar Kos te reizen. “We beleefden een mooie vakantie, maar toen raakte ik mijn trouwring kwijt in zee. In een romantisch gebaar heeft Deborah haar ring erbij gegooid. Ik vertelde het verhaal in een van mijn vlogs en het werd door touroperator Neckermann opgepikt. Ze vroegen me of ik wou teruggaan naar Kos om er te trouwen en er beelden van te maken. Uiteraard zei ik ‘ja’.”

Een maand lang hield Hannes de verrassing voor zijn Deborah geheim. “Dat was echt moeilijk. Alles moest in het geniep. Haar trouwjurk werd gemaakt door Elisa Deleersnyder, een vriendin van Deborah die ook haar eerste trouwjurk maakte. Ik heb dus een kleedje meegesmokkeld naar Elisa om de juiste maat te weten. Met de ringen hetzelfde verhaal. En dat allemaal zonder dat ze het doorhad. Ze wist zelfs pas daags voordien dat we op reis zouden gaan. Dat op zich was al een grote verrassing.”

“Ik moest een jurkje van haar meesmokkelen om de maat door te geven aan de ontwerpster”

Hannes mocht ook tien mensen uitnodigen. “Het moeilijkste was om familieleden te kiezen. We hebben een grote familie en dan moet je sowieso iemand teleurstellen. Daarom heb ik besloten om van de familie enkel mijn schoonmama en mijn mama te vragen. De andere genodigden waren vrienden waar we een nauwe band mee hebben. Ook dat was fantastisch, dat al die mensen de tijd vrij hebben genomen om er die dag bij te kunnen zijn.”

Hannes mocht nog tien vrienden en familieleden meenemen voor zijn huwelijk in Kos.
Hannes mocht nog tien vrienden en familieleden meenemen voor zijn huwelijk in Kos.© Vincent Schroeven

Maar die vrienden zorgden ook voor stress. “Wij waren er een dagje vroeger en ik had allerlei activiteiten geregeld om Deborah weg te houden uit het hotel. Zo konden de andere gasten in het geniep inchecken. We bezochten een honingfabriekje, een wijnmakerij, een olijfolieproducent… Dat begon op den duur wel tegen te steken, zeker voor Rae, die vond dat allemaal maar niets. Maar ik moest Deborah natuurlijk zo ver mogelijk van het hotel houden. Bovendien kreeg ik dan een melding van Facebook op mijn smartphone dat een van onze vrienden in de buurt was. Dat is dan de moderne technologie, maar stel dat zij ook zo’n bericht kreeg? In een Whattsapp-groepje hield ik onze vrienden constant op de hoogte van waar we wel en niet waren.”

Eindelijk geen stress meer

Toen een half uur voor de plechtigheid haar trouwjurk in de hotelkamer werd geleverd, had Deborah pas door dat ze zou trouwen. “Ik ben in heel mijn leven nog nooit zo overdonderd geweest“, vertelt Deborah. Toen ze in een golfkarretje naar het strand werden gebracht, vroeg ze dat er toch zeker geen verrassing meer zou komen omdat ze dat niet meer zou aankunnen. “Ze zag wel wat mensen staan op het strand en heeft wel acht keer gevraagd wie dat waren. Ik heb het nageteld in mijn filmpje. Ik kon het toch niet vertellen? Dat was de derde grote verrassing.”

Lees verder onder de video’s

https://www.youtube.com/watch?v=h3tVMhS6JXs
https://www.youtube.com/watch?v=hGVq3hH8khY

“Toen ze in de gaten had dat het de mama’s en onze vrienden waren, was ze heel verbaasd. Het was ook het moment dat voor mij alle stress wegviel. Rae Morris begreep het allemaal niet goed, ook niet waarom zijn oma’s daar waren. Gelukkig had oma een cadeautje voor hem bij en die auto heeft hem wat afgeleid.”

“Ik ben in heel mijn leven nog nooit zo overdonderd geweest”

De vrienden bleven nog enkele dagen op het eiland, het koppel spendeerde er een huwelijksreis van een week. “Het was fenomenaal. Zulke momenten samen, dat vormen levenslange herinneringen. Dat zijn leuke kansen die je krijgt als vlogger. Ik word niet rijk van mijn videoreportage die ik voor Neckermann maak, maar krijg er een fantastische ervaring voor terug. Die wisselwerking is wel tof.”

Derde keer trouwen

Dat hertrouwen smaakt trouwens naar meer. “Over zeven jaar stappen we opnieuw in het huwelijk”, vertelt Hannes. “Dan zal Deborah de volledige organisatie voor haar rekening nemen. Ze was enorm blij met de verrassing, maar toch zou ze eens een trouwfeest volledig naar haar eigen wensen willen organiseren. De ringen moeten nog gegraveerd worden met onze twee trouwdata, er zal zeker plaats zijn voor een derde.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier