Brugse Week van de Amateurkunsten start met opening nieuwe tentoonstellingsruimte

Redactie KW

Vanavond gaat in Brugge de Week van de Amateurkunsten van start en dit gaat zowaar gepaard met de opening van een nieuwe tentoonstellingsruimte.

Sinds midden september vorig jaar prijkt op de muur van de ingang van de Brugse Theaterzaal Biekorf het in situ-werk ‘Les Refugés’ van de Brugse kunstenares Mieke Teirlinck. Ze realiseerde dit binnen de thematische lijn ‘migratie’. Het Cultuurcentrum Brugge, dat de Week van de Amateurkunsten organiseert, vroeg aan méér dan veertig kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines een antwoord te formuleren op dit vraagstuk. Het resultaat heet AiR Biekorf en is een kleine maand te zien in de nieuwe tentoonstellingsruimte in Theaterzaal Biekorf. Of beter aan witte wanden in de gang die naar deze zaal leidt.

Enorme verscheidenheid

De Week van de Amateurkunsten loopt in Brugge van vanavond tot en met zondag 7 mei. Gedurende tien dagen biedt het Cultuurcentrum Brugge een enorme verscheidenheid aan kunstdisciplines aan, van muziek tot film, van toneel tot dans, van beeldende kunst tot literatuur.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier