Brugse Nederlandstalige rockband sloot Britse tournee af in legendarische Londense club

05/10/16 om 21:41 - Bijgewerkt om 21:40

Beuk speelde er in The Dublin Castle en leverde ook een nummer voor een verzamelcd.

Brugse Nederlandstalige rockband sloot Britse tournee af in legendarische Londense club

Hardrock & roll-trio Beuk werd uitgenodigd op het Redrock Festival in Londen op zondag 2 oktober. Zaal The Dublin Castle in de hippe wijk Camden is een begrip in de Britse muziekscène. Amy Winehouse, Madness, Blur, Coldplay, Arctic Monkeys, enz. werden er ontdekt. Het was helaas ook de plaats waar in 1980 AC/DC zanger Bon Scott voor het laatst levend werd gezien...

Beuk Beuk koppelde het Redrock Festival (2/10) aan een mini-tour langs Chatham (30/9) en Hastings (1/10). Het was voor Roel Jacobus (zang en bas), Matthias Demey (gitaar) en Laurent De Moor al het vierde concert in Londen en het zevende in Engeland.

Naar aanleiding van deze tournee werd Beuk ook gespeeld op meerdere Engelse radiostations.

Het Redrock Festival gaf ook verzamel-cd uit. Daarop staat Beuk met een live versie van 'Zo Mooi', over meisjes op het strand van Zeebrugge. "We kozen deze song omdat ze het refrein fonetisch snel in het gehoor ligt. Dit werd het meest meegezongen tijdens eerdere optredens in Engeland of voor buitenlands publiek. De Engelsen vinden het Nederlands absoluut een coole rocktaal. 'If it sounds good, who cares about the language', zeggen ze."

Beuk is binnenkort ook weer in eigen streek te beleven: vrijdag 7/10 op Zwevezele Koers, donderdag 13/10 in De Vetten Os (Brugge), zaterdag 15 oktober in 't Opkikkertje (Brugge), maandag 31 oktober in TC In 't Vrije (Sint-Kruis) en zaterdag 9 december in Jeugdhuis Thope (Sint-Michiels).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!