Brugse muzikanten eren 75-jarige Bob Dylan in volle Spiegeltent

Zo'n 700 fans van Bob Dylan vulden de Brugse Spiegeltent ter ere van Dylan's 75ste verjaardag. © SVV
Redactie KW

Op 24 mei 2016 wordt Bob Dylan 75. Reden voor enkele Dylan-fans uit het Brugse, verzameld in het gelegenheidsgezelschap The Tambourine Men, om zondagavond het hommageprogramma ‘Bob Dylan on Highway 75’ in elkaar te boksen.

Voor dit programma liep de Spiegeltent aan de Kruisvest, dat de voorbije weken de pleisterplaats was van het Airbagfestival van het Cultuurcentrum Brugge, helemaal vol. Van acht uur tot even voor middernacht woonden zo’n zevenhonderd mensen het verjaardagsfeestje voor Bob Dylan bij. Zij kregen optredens te zien van achtereenvolgens Luc Desseyn, Kries Roose, Beatrijs Van Kersschaever, Phil Graveyard & The Undertakers, Seven Oaks, Cocasse featuring acordeonniste Veerle Van Hulle, Bart Vlaeminck en Johan’ Stevie’ Stevens (bekend van Cajun Moon) & Kris Desmet. Ralph Bonte, voorman van de bekende bluesgroep Hideaway, had een cameo.

Met hun bijdragen omspanden deze muzikanten en bands het totale oeuvre van Dylan, van zijn debuutelpee uit 1962 tot recente opnames van The New Basement Tapes met o.a. Marcus Mumford van Mumford and Sons.

Morgenavond wordt Dylan ook in Oostende geëerd. Onder de noemer ‘Under the Dylan Sky’ spelen Nils De Caster Bruno Deneckere en Derek in café Manuscript niet enkel nummers van Dylan zelf, maar ook songs waarvan ze weten dat hij ze graag hoort. Afgelopen vrijdag verscheen ‘Fallen Angels’, Dylan’s 37ste studio-album.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier