Brugse musicalster in concert op vooravond van honderdste Ronde van Vlaanderen

Annick Lambrecht en Hans Peter Janssens. © Benny Proot
Redactie KW

Op zaterdag 2 april, aan de vooravond van de honderdste Ronde van Vlaanderen, wordt de bekende bariton en musicalster Hans Peter Janssens met Brugse roots de ster van een gratis concert op de Markt van Brugge.

Hans Peter Janssens is een bariton en musicalster die internationaal zijn strepen verdiend heeft. Hij debuteerde in 1993 met de rol van Padre in de musical ‘De Man van La Mancha’ bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In oktober 2000 trad hij als eerste Belg op in ‘Les Misérables’ in het Palace Theater op West End. Hij werd er de langst opeenvolgende vertolker ooit van hoofdrolspeler Jean Valjean. Ook ‘The Phantom of the Opera’, ‘Dracula’ en ‘Dans der Vampieren’ staan op zijn palmares.

Aan de vooravond van de honderdste Ronde van Vlaanderen brengt Janssens in première een programma dat bestaat uit musicaltoppers (van Andrea Bocelli) én bekende pop- en rocksongs. Zo zal hij die avond nummers van onder andere Will Tura en Queen zingen, alsook een Brugse bewerking van De Strangers’ ‘M’ne Velo’.

Hierbij krijgt de steun van Catalpa Symphonic. Dit orkest speelde de muziek in voor de film ‘Marina’ en gaf een concert tijdens de opening van de Special Olympics. Ook de sopraan Anne Cambier zal te horen zijn. Componist en arrangeur Bjorn Dobbelaere, nog een uitgeweken Bruggeling, schreef speciaal voor dit evenement arrangementen die ‘als een waterval van emoties op het publiek zullen worden losgelaten.’ Janssens koestert de ambitie om dit programma ook in andere steden te brengen.

Voor Janssens wordt het om nog een reden een bijzondere avond: zijn opa was immers fietshandelaar langs de Torhoutse Steenweg in Sint-Andries.

(svv)