Brugse kunstenaar drukt stempel nu ook in eigen streek

Redactie KW

Na omzwervingen in Oostende, Roeselare, Kortrijk, Gent en zélfs Vietnam drukt kunstenaar Wietse Hindryckx (24) nu ook zijn stempel dichter bij huis. De Bruggeling toverde een muur langs de Baron Ruzettelaan om tot een groot Oosters kunstwerk. “En er zijn nog heel wat mogelijkheden in en rond Brugge. Maar je moet natuurlijk de kans krijgen”, zegt Wietse.

De jonge kunstenaar genoot zijn opleiding in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge en studeerde af in de richting Vrije Beeldende Kunsten. Daarna volgden enkele jaren Gent, waar hij zich in het KASK Conservatorium vastbeet in de Animatiefilm. “Kunst is altijd mijn passie geweest”, aldus Wietse. “Tijdens mijn periode in Gent ben ik in contact gekomen met enkele street art-artiesten. Dankzij hen ben ik aan de slag gegaan met verf en penseel.”

Ondertussen heeft hij al enkele exposities achter de rug. Ook de komende maanden staat er nog heel wat op zijn programma. “Vanaf 1 oktober stel ik mijn werk tentoon in het Oost-Vlaamse Evergem-Sleidinge onder de naam ‘Explored’. Die gaat zowel over mijn maandenlange trip naar het buitenland als over mijn nieuwe denkwijze over kunst”, aldus Wietse.

Mogelijkheden in Brugge

Die denkwijze is vanaf nu ook te zien aan de gebouwen van Winsol langs de Baron Ruzettelaan. Ondanks deze kans vindt de jonge kunstenaars dat er in Brugge nog steeds te weinig plaats is voor street-art. “Dat de mogelijkheden in de binnenstad beperkt zijn, kan ik begrijpen. Maar in de stationsbuurt en langs de kaaien is écht wel heel wat mogelijk. Je moet natuurlijk wel de kans krijgen”, aldus Wietse. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier