Brugse Klinkende Kroegen neemt bijzonder succesvolle start

Moonai People in De Patio © SVV
Redactie KW

Gisterenavond ging in de binnenstad van Brugge een nieuwe editie van het gratis toegankelijke Klinkende Kroegen van start. Met dank aan het aangename zomerweer bracht dit meteen heel wat volk op de been.

Negen woensdagen lang kun je tot 30 augustus in de binnenstad van Die Scone opnieuw drie gratis concerten per avond beleven. Gisterenavond viel de openingsavond mee te maken. Zo liep Café Vlissinghe, de oudste herberg van Brugge, helemaal vol voor een optreden van Basement, een plaatselijke band die eigen nummers koppelt aan zorgvuldig gekozen covers.

Het jonge volkje gaf dan weer present aan dansgelegenheid De Coulisse, gelegen pal tegenover de Stadsschouwburg. Daar vergastte DJ Andrew de jonkies op beats. Een vioolspeler lardeerde dit met intermezzi.

Meest bijzondere locatie was wellicht het Rode Kruiscentrum De Patio in de Vlamingstraat, het open opvangcentrum voor asielzoekers. In de binnentuin gaf Moonai People er een optreden.

Dinsdagavond ging aan café Pistolet in Assebroek ook de eerste editie WIJklanken van start, een soort Klinkende Kroegen, maar dan op dinsdagavond in de Brugse randgemeenten.

Volgende week dinsdag doet WIJKlanken Daverlo in Assebroek aan. Een dag later woensdag staan opnieuw drie concertavonden in de Brugse binnenstad gepland.

Het volledige programma Klinkende Kroegen kan je vinden op : https://www.brugge.be/klinkende_kroegen

Het volledige programma WijKlanken is te vinden op : https://www.brugge.be/wijklanken

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier