Brugse catcher duikt op in trailer van ‘De Ideale Wereld’ (en straks ook bij Philippe Geubels)

Bernard Vandamme duikt op in de trailer van 'De Ideale Wereld'. (Foto Tim De Backer) © © VIER / Tim De Backer
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Voor Bernard Vandamme, de godfather van de catch, is het een kleine comeback op het televisiescherm.

TV-zender Vier maakt woensdag zijn speerpunten voor het najaar bekend. Een van de programma’s die terugkomen is ‘De Ideale Wereld’. In de trailer van het satirische nieuwsprogramma duikt plots de Brugse catcher Bernard Vandamme op. In het spotje kondigen Jelle De Beule, Otto-Jan Ham en Sven De Leijer het nieuwe seizoen van hun programma aan. “Volgens een duur marktonderzoek blijkt dat we niet laten zien wat de kijkers verwachten: actie, spanning…” In de achtergrond zien we daarbij Bernard Van Damme een collega-catcher met een achterwaartse worp tegen de vlakte gooien.

Van Fort Boyard tot Biba Binoche

Betekent dit de comeback van ‘De Chippendale van de Ring’ op het kleine scherm? De 43-jarige Bruggeling heeft immers al een aardig palmares opgebouwd. Tussen 1999 en 2001 presenteerde hij samen met Wim Coryn WCW Worldwide op Kanaal 2. Regelmatig dook hij ook op in andere tv-programma’s: van Fort Boyard en Matroesjka’s tot de muziekclip van Biba Binoche (Betty van Big Brother).

Bernard Vandamme in volle actie. (GF)
Bernard Vandamme in volle actie. (GF)

Op mijn 43ste ben ik mijn carrière als catcher fors aan het afbouwen en ik steek niet weg dat ik interesse heb om zulke randactiviteiten te doen”, zegt Bernard Vandamme. “Blijkbaar zat ik voor dit clipje nog in een of andere database. (lacht) Je ziet me misschien maar vijf seconden in beeld, de opnames hebben toch haast een volledige dag in beslag genomen. De sprong hebben we waarschijnlijk dertig keer, in volle zon op dat terrasje, moeten herdoen. Maar van mij mag dit gerust een verlengstuk in het programma krijgen…”

Zeker is dat Bernard Vandamme op regelmatige basis zal opduiken in het gloednieuwe Vier-programma ‘Geubels en de Idioten’, waarin Philippe Geubels, Pedro Elias en Sarah Vandeursen (Kenji Minogue) het antwoord op absurde vragen zullen zoeken.

(Olivier Neese)