Brugs pop- en rockcafé The Reflex sluit de deuren

Geen karaoke meer in The Reflex, dat de deuren sluit © SVV
Redactie KW

Het bekende pop- en rockcafé The Reflex in de Predikherenstraat gaat dicht. Zaakvoerder Pieter Ver Eecke gaat zich voortaan concentreren op zijn andere rockcafé, The Crash in de Langestraat.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari neemt Pieter Ver Eecke afscheid van zijn klanten in The Reflex, het pop- en rockcafé gelegen aan de Predikherenstraat 35.

DooWop

Op deze locatie dreef de Nigeriaan Sadio Demba, de voormalige Senegalese voetbalinternational en ex-trainer van AFC Tubize, tot eind 2008 het multiculturele café DooWop. Nadien testten verschillende uitbaters er andere concepten uit, maar het succes bleef uit.

Met de komst van Pieter Ver Eecke in april 2015 kwam er opnieuw leven in de brouwerij. Hij is ook eigenaar van The Crash, gelegen in de Langestraat 78. Vorig jaar nam hij het besluit om het roer van dit rockcafé opnieuw in handen te nemen.

Karaokebar

Begin oktober 2017 zette Ver Eecke The Reflex als pop-upkaraokebar in de markt, maar over een week valt definitief het doek. Dan vindt het afscheidsweekend er plaats. “Eind februari loopt mijn huur in The Reflex immers ten einde”, motiveert Ver Eecke. Wat er vanaf maart zal gebeuren met dit pand, is vooralsnog niet geweten. Het gebouw is eigendom van de familie Vanneste, bekend van brouwerij De Halve Maan.

Na ‘t Opkikkertje is The Reflex het tweede rockcafé in Brugge dat in korte tijd zijn deuren zal sluiten. (SVV)