Brugs monument Benny Scott mag opwarmen voor 'Vlaanderen zingt'

28/06/16 om 22:12 - Bijgewerkt om 22:12

De 76-jarige Benny Scott is dé verrassing op de affiche van de Brugge Tripel Dagen. De bekende Brugse volkszanger treedt op donderdag 21 juli op voor de massa-karaoke 'Vlaanderen zingt' op de Markt losbarst.

Brugs monument Benny Scott mag opwarmen voor 'Vlaanderen zingt'

© Benny Proot

Benny Scott, geliefd door jong en oud(er), gaat het hem nog een keer lappen. De in Varsenare wonende Bruggeling kondigde al vaak zijn laatste optreden aan, maar telkens komt er één bij. Ook deze zomer. De organisatoren van de Brugge Tripel Dagen, het festival dat van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 juli loopt, kregen Scott zo ver om nog eens op de Markt op te treden. De volkszanger zal er ongetwijfeld plaatselijke evergreens als 'Facteurtje', 'Clementientje', 'De Club is kampioen', 'De Brugsch Reitjes' en natuurlijk ook zijn bekendste nummer ''k En Brugge in men erte' op de menigte loslaten.

De apotheose van de Brugge Tripel Dagen op donderdag 21 juli kun je gratis meemaken. De eerste twee festivaldagen met onder meer The Gibson Brothers, Jo Vally, De Romeo's en Cleymans & Van Geel dien je (amper) twee euro te betalen. Het volledige programma van deze driedaagse vind je op comitevoorinitiatief.be

(svv - Foto BP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!