Bruggeling Maxim Storme brengt EP uit met het label van Stu Bru’s Murdock

Maxim Storme is dertig lentes jong en draait al zijn halve leven mee in het drum-'n-basscircuit © Benny Proot
Redactie KW

Bruggeling Maxim Storme, alias Larigold, brengt een EP uit met het Radar Records label van Stu Bru’s Murdock en maakt daarmee furore in het (inter)nationale drum-‘n-basscircuit.

Na Reinout Roose, alias Diego Torres, steekt er in korte tijd een tweede Bruggeling de neus aan het venster van de (inter)nationale drum-‘n’-bassscène. Maxim Storme, alias Larigold, bracht een EP uit met het Radar Records label van StuBru’s Murdock en kreeg een open doekje van het wereldwijd gerespecteerde en toonaangevende Engelse Hospital Records.

Z-Nox

Maxim Storme is dertig lentes jong en draait al zijn halve leven mee in het drum-‘n-basscircuit. De Bruggeling koos lange tijd voor Z-Nox als dj-nom de plume en schopte het tot resident van de Drum’n’ Basement van het Cactus Muziekcentrum. Een jaar of vijf geleden begon het bij hem te kriebelen om zelf meer nummers te maken. “Mijn eerste echte tracks maakte ik met FL Studio, maar na enige tijd ben ik toch overgestapt naar Ableton Live”, vertelt Storme. “Van meet af aan koos ik hoofdzakelijk voor liquid vibe, een niche binnen de drum-‘n-bass die funkier, soulvoller en jazzier, kortom smoothier, klinkt dan de harde variant. Mijn vader, die onlangs overleed, heeft mede die stijlkeuze bepaald. Hij was heel erg into blues, jazz, soul, funk en Motown. Die invloeden wou ik altijd al graag integreren in mijn muziek met de bedoeling om te proberen een wat ouder, volwassener publiek aan te spreken”, gaat hij verder.

Buiten de lijntjes kleuren

Sinds enige tijd kleurt Storme ook buiten de drum-‘n-basslijntjes. Als Manouvre maakt hij house aangelengd met new electronics. Een aantal jaar geleden wisselde Storme zijn dj-alias, Z-Nox, in voor Larigold. Dit vindt hij beter passen bij zijn huidige sound. Het legde hem geen windeieren, want onlangs bracht Murdock, bekend van Studio Brussel en één van de bekendste vaderlandse drum-n’-bass-dj’s, de EP ‘About you’ van Larigold uit met het label Radar Records. “Op die EP staan vier tracks. Die release belandde ook bij het toonaangevende Engelse drum-‘n-basslabel Hospital Records en Logistics”, duidt Storme. Een van hun producers mailde Murdock het volgende: “Incredible sound! Lang geleden dat ik nog zo’n goede vibe gehoord heb in muziek” “Zoiets moedigt aan om de ingeslagen weg verder te bewandelen. Zeker toen ik begin deze week vernam dat ‘Don’t stop’, een track van die EP, op de volgende officiële Hospital Records-mixtape van S.P.Y zal komen te staan”, vertelt Storme. (svv)

Het volledige interview met Maxim Storme, alias Larigold, lees je deze week in Het Brugsch Handelsblad.

Voor meer info:

www.soundcloud.com/larigold

www.soundcloud.com/manouvre

www.facebook.com/LarigoldDnB

www.facebook.com/maxim.storme