Bruggeling Jan Van Der Cruysse wint Knack Hercule Poirotprijs 2016

02/11/16 om 18:10 - Bijgewerkt op 03/11/16 om 10:19

De Knack Hercule Poirotprijs bekroont jaarlijks het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Bruggeling Jan Van Der Cruysse wint Knack Hercule Poirotprijs 2016

© BELGAPLUS

'Bling Bling' van Jan Van Der Cruysse wint de 19de Hercule Poirotprijs. De auteur kreeg de prijs op de openingsdag van de Boekenbeurs en werd daarmee de opvolger van Patrick Conrad. Jan Van Der Cruysse krijgt een cheque van 5000 euro en een Mont-Blancpen William Shakespeare, limited edition. Hij ontving de prijs uit handen van Herbert Flack, als Van In de beroemdste speurder van Vlaanderen.

Over Bling Bling

In India wordt een diamantkoerier verdoofd en beroofd van een lading diamanten, die eigendom zijn van een Georgische handelaar, eigenlijk een zetbaas van de maffia. Er ontspint zich een bijzonder ingewikkeld intrige dat een koppige speurder en een ontslagen veiligheidsagente tegenover niets ontziende schurken stelt: skrupuleloze folteraars en hebzuchtige tycoons. Dat mondt uit in wederzijds bedrog, een rist doden, en mateloos geweld. Een meesterlijk debuut in de wereld van diamant en reizen. Een strak in de hand gehouden compositie die heel breed uitwaaiert, maar waarover de auteur altijd de controle houdt, stilistisch én geloofwaardig, was het oordeel van de jury.

Over Jan Van Der Cruysse

Jan Van Der Cruysse heeft met Bling Bling zijn eerste thriller geschreven. Jan is West-Vlaming en afkomstig uit Brugge maar was vooral bekend als woordvoerder van Brussel Airlines, een job die hij 20 jaar lang uitoefende. In die functie beleefde hij de luchtvaart gedurende twintig jaar vanaf de eerste rij. 'Een eindeloze bron van inspiratie voor het verzinnen van spannende verhalen en verknipte personages. De belevenissen van Albertien zijn gelukkig volstrekt fictief', stelt hij gerust.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!