Bruggeling in ‘Domino – de Zoektocht’ op VTM

© VTM
Redactie KW

Met twaalf zijn ze nog in de running voor de mannelijke hoofdrol in ‘Domino’, de musical die doorspekt zal zijn met de vele hits van Clouseau. In dat dozijn ontwaarden wij één West-Vlaming : Alexander Metselaar (21) uit Sint-Andries, Brugge.

Vrijdagavond 7 oktober is de tweede aflevering te zien van ‘Domino – de Zoektocht’ op VTM. Daarin zien we de twaalf resterende kandidaten – van de 800 – op driedaagse stage vertrekken naar… Swentibold (het bestaat echt !). Onder die twaalf slechts één West-Vlaming : Alexander Metselaar, een 21-jarige leerkracht uit Sint-Andries.

“Ik ben geen acteur en geen zanger”, moet Alexander toegeven. “Pas op, ik zing wel heel vaak, maar : thuis (op YouTube staan een aantal van zijn liedjes, onder de naam Aminorband, red.). Voor een groot publiek optreden, neen, dat ben ik niet gewoon. Nu, dat ikk bij de laatste twaalf ben, bewijst dat ik toch een beetje talent heb. Waarom ik mij heb ingeschreven ? Ik wou vooral eens weten of ik nu een goede stem heb of niet. Familie en vrienden zeggen van wel, maar : hoe eerlijk zijn zij ? Ik wou graag eens de mening van professionals horen.”

Alexander is een musicalfan : „Als kind verkleedde ik mij graag. Ik was vooral ‘into’ Halloween. Op een dag zag ik reclame voor ‘The Phantom of the Opera’ en ja, die maskers, dat vond ik de max natuurlijk ! Al heb ik de helft van de voorstelling niet durven kijken, omdat ik bang was : het is nog altijd mijn favoriete musical.”

(MiCo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.