Bruggeling geeft zijn boek aan paus Franciscus

Redactie KW

Net voor de jaarwende kreeg Tom Zwaenepoel de kans om kort paus Franciscus te spreken. Bij die gelegenheid overhandigde de Bruggeling hem In alle eenvoud.

“In dit boek heb ik zijn uitspraken gebundeld”, zegt Zwaenepoel. “Sinds zijn aanstelling in 2013 lijst ik de meest markante uitspraken van paus Franciscus op. Zijn uitspraken zijn openhartig, direct en spreken net daarom heel veel mensen aan. Paus Franciscus wil zo veel mogelijk mensen ontmoeten en bereiken. Hij doet dit in zijn toegankelijke en menselijke taal. Toch neemt hij geen blad voor de mond als het over corruptie, geroddel of onrechtvaardigheid gaat.”

Zichtbaar blij

“Toen de paus hoorde dat ik uit Brugge kom, was hij zichtbaar blij. Vooral zijn eenvoud en authenticiteit raken me steeds opnieuw. Hij neemt ook ruim de tijd om zieken en gehandicapten persoonlijk te groeten.” Momenteel schrijft Zwaenepoel aan een nieuw boek voor Uitgeverij Lannoo. Hierin gaat hij dieper in op de band tussen jongeren en geloof. Ook De Grote Levensvragen komen aan bod. Het boek verschijnt midden oktober naar aanleiding van de bisschoppensynode over de jeugd. (SVV)

20171227_173714.png

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier