Bruggeling Eric Avalon vindt onderdak bij label Robert ‘Mojito Song’ Abigail

Redactie KW

De Brugse dj-producer Eric Avalon vindt onderdak bij Arrogatelabel van Robert ‘Mojito Song’ Abigail.

Al bijna zijn hele jonge leven lang is Mathias Alleyn in de ban van muziek. Vandaag: progressive house en aanverwante commerciële dancegenres. Nadat hij om professionele redenen een tijdlang aan de zijkant van het muzikale gebeuren stond, steekt hij nu zijn neus opnieuw nadrukkelijk aan het venster. Als Eric Avalon zal hij eind april het nummer ‘Feelings’ uitbrengen op Arrogate, het label van de bekende Nederlandse dj Robert Abigail.

Op zijn vijfde had Mathias Alleyn de muzikale microbe al te pakken. Zijn vader draaide op trouwfeesten, vandaar. Tijdens zijn tienerjaren bleef die passie zich verder ontwikkelen en na zijn humaniora ging hij onder het pseudoniem Ma-T deejayen in tal van cafés en op feestjes in Brugge, maar ook in Gent. Eenmaal afgestudeerd werd het uitbouwen van een eigen zaak de hoofdbekommernis van Alleyn. Met succes, want een tijdje geleden kon hij zijn business verkopen.

Vandaag werkt de 28-jarige Sint-Kruisnaar als presales consultant bij de Belgische pendant van het Amerikaanse softwarebedrijf Citrix. ?Sinds begin vorig jaar had ik weer meer tijd om me met muziek bezig te houden“, vertelt Alleyn. ?Afgelopen najaar heb ik ‘Raygun’ uitgebracht, een future housetrack waar de Canadese zangeres Stefanie Standerwick haar stembanden voor leende. Tegenwoordig opereer ik onder de naam Eric Avalon, verwijzend naar de bekende Amerikaanse house-dj en producer Erick Morillo en Avalon was de naam van het project dat mij gelanceerd heeft bij Citrix.”

Dat nummer kwam ook Robert Abigail te horen, de Nederlandse dj die in de zomer van 2008 ook bij ons een monsterhit scoorde met ‘Mojito Song’. ?Robert heeft mij enkele keren horen draaien in Club Lux in Maldegem”, legt Alleyn uit. ?Hij was aangenaam verrast door ‘Raygun’ en vroeg of ik nog meer nummers op de schappen had liggen. Dat was het geval, want de voorbije maanden heb ik in mijn digital audio workstation verschillende progressive housenummers gecomponeerd. Als ik werk aan nummers maak ik vooral gebruik van de computerprogramma’s Ableton en Fruity Loops. Voor mijn jongste nummer ‘Feelings’ heb ik gebruik gemaakt van Ableton. Die tune heb ik doorgestuurd naar Robert en hij heeft die track getekend voor zijn label Arrogate. ‘Feelings’ zal eind april uitkomen als digitale release. In eerste instantie als instrumental, maar niets sluit uit dat er in een latere fase ook een versie uitkomt mét vocals. Als ‘Feelings’ aanslaat, zal Robert wellicht ook mijn volgende drie tracks uitbrengen. Ik hoop dat dit een opstapje wordt naar succes. Zo zou ik wellicht ook als dj nog meer aan mijn trekken komen.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier