Brugge wil langste fanfare ter wereld realiseren tijdens Iedereen Klassiek

© Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

Op zaterdag 29 oktober vindt de vierde editie van Iedereen Klassiek plaats. Radio Klara, de Stad Brugge en het Concertgebouw bieden een hele dag lang een gratis programma vol klassieke muziek aan. Vorig jaar lokte Iedereen Klassiek 7.300 bezoekers.

Stunt

Dit jaar willen de organisatoren dat record overtreffen onder meer met een ludieke stunt. Ze roepen de Bruggelingen op om samen met de fanfare Die Verdammte Spielerei de langste fanfare ter wereld te vormen en mee door de Brugse binnenstad te marcheren. Gent (570) en Aalst (370 ondernamen al recordpogingen. Om beter te doen moet Brugge 600 deelnemers of meer optrommelen. Kunnen musiceren is geen vereiste. Er wordt ook een warme oproep gedaan naar de Brugse dames om als majorette voor één dag mee op te stappen. Alle deelnemers zullen een ‘marcelleke’ krijgen met het logo van Klara en de Stad Brugge.

Etalagewedstrijd

Nieuw dit jaar is ook de actie Klassiek Boetiek, waaraan de dienst Lokale Economie 10.000 euro spendeert : de Brugse handelszaken worden uitgedaagd om hun etalages in een Iedereen Klassiek jasje te steken met Mozart pruiken, Kringwinkelinstrumenten en andere muzikale spitsvondigheden. Er hebben zich al 18 winkels ingeschreven, maar inschrijvingen kunnen nog tot 10 oktober.

(SVK – Foto BP)

>> Inschrijvingen voor de langste fanfare : www.delangstefanfare.be Info over het gratis evenement : www.klara.be/iedereenklassiek