Brugge Tripel Dagen lanceren verkeerde line-up

04/06/17 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:07

Door één of andere vergissing hadden de organisatoren van de Brugge Tripel Dagen een totaal verkeerde line-up op hun website geplaatst. Die vergissing werd inmiddels rechtgezet. Het programma van deze muzikale driedaagse op de Markt van die Scone biedt naast enkele populaire Vlaamse acts ook liefst vijf coverbands, uit Brugge én Vlaanderen.

Brugge Tripel Dagen lanceren verkeerde line-up

© GF

De Brugge Tripel Dagen gaan op woensdag 19 juli van start met een optreden van de Belgian Quo Band, De groep met de uit Torhout afkomstige Gentenaar Wesley Jaques op drums zal vanaf 19 uur een rist bekende hits van Status Quo ten gehore brengen, gaande van 'Down Down' over 'Roll over lay down' tot 'Whatever you want'. Om kwart voor negen is het aan Motown Supremacy. Geruggensteund door een begeleidingsband diepen drie dames met geweldige soulstemmen parels op uit de schatkamer van het legendarische label uit Detroit. Met klassiekers van onder meer Diana Ross and The Suprmes, Martha Reeves and The Vendellas, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Vanaf 22u.45 zetten de Magical Flying Thunderbirds de kers op de taart van de eerste festivaldag, de partyband die na een stop van zes jaar opnieuw haar neus aan het venster steekt.

De tweede festivaldag wordt om 19 uur op gang gebracht door de Brugse coverband Jan The Man & The Grand Slam rond zanger Jan De Ruyter en gitarist Noël Van Oyen. Verwacht je aan een set vol meezingbare nummers. Na het optreden van Mama's Jasje, de Nederlandstalige popgroep die begin jaren '90 werd opgericht en in haar carrière meer dan 1,4 miljoen platen verkocht, gaat de immens populaire Vlaamse charmezanger Christoff er vanaf 22u.30 tegenaan met een optreden vol herkenbare meezingers.

Op vrijdag 21 juli sluiten de Brugge Tripel Dagen af met de traditionele namen. Eerst brengen Edje Ska & The Pilchards vanaf half zeven muzikale coverambiance. Om 19u.30 viert de Brugse accordeonist Le Grand Julot zijn afscheidsoptreden. Afsluiter is een nieuwe editie van de massa-karaoke 'Vlaanderen zingt'. Een gelegenheidskoor onder leiding van dirigent Nico Blontrock leent vanaf 20u.15 tot even over middernacht zijn stembanden aan een veertigtal bekende nummers. U zingt toch ook mee?

De laatste dag van de Brugge Tripel Dagen is gratis. Op woensdag 19 en donderdag 20 juli dien je het luttele bedrag van twee euro per persoon per avond te betalen om dit muzikale feestgebeuren op de Brugse Markt mee te maken.

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!