Brugge sluit augustus cultureel af met Uitzomeren

© Benny Proot
Redactie KW

Volgend weekend doet Brugge augustus uitgeleide met Uitzomeren. In het Sebrechtspark staan film, straattheatervoorstellingen en -optredens geprogrammeerd. De toegang is gratis.

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus ben je vanaf 20 uur welkom in het Sebrechtspark, dat je in de Brugse binnenstad vindt. Aan de zomerbar kun je dan een drankje nuttigen in afwachting van een film die door stadsbioscoop Lumière gekozen werd. Op vrijdag 26 augustus krijg je om 21.30 uur de kans om ‘Whiplash’ te bekijken. In deze film wordt de jonge jazzmuzikant Andrew Neyman door zijn tirannieke leraar Terence Fletcher gedrild om tot de beste drummer van het elitaire conservatorium uit te groeien.

Een dag later staat de Franse film ‘Qu’est-ce qu’on fait au Bon Dieu?’ geprogrammeerd. De ruimdenkendheid van het echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt op de proef gesteld als hun drie dochters naar huis komen met een vriend van een andere origine of geloofsovertuiging.

Acts met vluchtelingen

Op zondag 28 augustus gaat de zomerbar al om 12 uur open. Wie dit wenst, kan ter plaatse lunchen op een meegebrachte picknickdeken. Een uur later geeft een aantal straattheateracts het beste van zichzelf. Zo brengt Theater Pachuco het klungelige liefdesverhaal van een clown en een ballerina en zorgt Carré Curieux voor acrobatische acts. “Opmerkelijk dit jaar zijn de refu-acts van CirQ die samen met vluchtelingen zijn bedacht”, zegt de Brugse schepen van Evenementenbeleid Annick Lambrecht (sp.a). “Op een ludieke manier delen de vluchtelingen hun ervaringen met het publiek.”

Verder biedt Uizomeren je de kans om in de Botoxbox een volledige make-over in amper een minuut te ondergaan. Wielerliefhebbers kunnen dan weer een wedstrijdje rijden in het blauwe of rode team en op die manier hun wielerheld naar de eindmeet loodsen.

(SVV – Foto Benny Proot)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier