Brugge in de running voor de titel van ‘beste filmbestemming ter wereld’

Redactie KW

Brugge doet haar naam als internationale filmbestemming opnieuw alle eer aan.

Nu dingt de stad mee naar de titel van beste filmbestemming ter wereld. De wedstrijd is een initiatief van USA Today, een van de toonaangevende kranten in de Verenigde Staten. De krant plaatste Brugge op de longlist waarop iconische filmsteden als Las Vegas, London, New York, Parijs, Salzburg, Stockholm, Tokyo en Dubrovnik voorkomen. Lezers van de krant krijgen het laatste woord om de ’10 Best’ te selecteren. Stemmen voor Brugge kan tot 8 juni, dan volgt het verdict.

Burgemeester Landuyt: “Geen verrassing”

Met kaskrakers als ‘In Bruges’, ‘The White Queen’ en ‘Peekay’ heeft Brugge intussen een stevige filmreputatie opgebouwd. Burgemeester Renaat Landuyt: “Deze erkenning is dus geen verassing. Al jaren proberen we via filmproducties het sterk merk Brugge internationaal te vermarkten, ook in de Verenigde Staten. Met het City Film Office van Toerisme Brugge hebben we toegang tot een internationaal netwerk van location hunters en deze contacten renderen. Investeren in films genereert wereldwijd gratis publiciteit voor onze stad; daar is deze nominatie opnieuw het bewijs van.”

Brugge realiseerde in 2014 in totaal 115.000 overnachtingen met herkomst uit de VS. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De Amerikaanse markt is de zesde belangrijkste markt voor Brugge op vlak van overnachtingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier