Brugge dreigt met GAS-boetes voor Pokémonjagers

29/07/16 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:50

Het immens populaire Pokémon Go zorgt ervoor dat heel wat jagers de Brugse Burg overspoelen. Maar terwijl de spelers de Pokémon meenemen in hun broekzak, blijft hun afval al te vaak achter op het plein. De stad Brugge dreigt nu met GAS-boetes.

Brugge dreigt met GAS-boetes voor Pokémonjagers

De Burg is een populaire plek voor Pokémonjagers. © MM

Het podium van het stadsfestival Moods, dat vrijdagavond van start gaat, lag vol met lege blikjes, verpakkingen en ander zwerfvuil. "Onze dienst Stadsreiniging heeft zo zijn handen vol aan het spelletje. Elke dag moeten we de Burg opruimen, en dat sinds het begin van de hype. Als het zo blijft doorgaan, zullen er toch GAS-boetes voor sluikstorten volgen", verklaart schepen van Stadsreiniging Philip Pierins (sp.a) aan Het Nieuwsblad.

"Voor alle duidelijkheid, Pokémonjagers zijn in Brugge meer dan welkom, hun zwerfvuil uiteraard niet. Bruggelingen zouden net het goede voorbeeld moeten tonen aan de toeristen. Bovendien zijn er meer dan genoeg vuilnisbakken", besluit de schepen. Een GAS-boete voor sluikstorten bedraagt 50 euro, al kan dat bedrag oplopen tot 130 euro.

(OV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!