Bru-taal haalt internationale auteurs naar Brugge

Cees Nooteboom. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

In Brugge opent op 5 mei het nieuwe literatuurfestival Bru-Taal. Vandaag werden al wat namen bekendgemaakt van internationale gastauteurs.

Het nieuwe literaire festival opent op vrijdag 5 mei in het Concertgebouw met een auteursavond en loopt tot zaterdag 13 mei. Negen dagen lang zijn op diverse plateaus in de binnenstad auteurs, performers en muzikanten aan het werk. Veertig schrijvers uit binnen- en buitenland gaan langs in bibliotheken, boekhandels, cinema’s en andere mooie Brugse plekken om daar hun teksten met het publiek te delen.

Claudel en Nooteboom

Nu al staat vast dat Arnon Grunberg, Philippe Claudel, Cees Nooteboom, Adriaan Van Dis, Herman Koch, Connie Palmen en Stefan Hertmans er te zien en te horen zullen zijn naast Eimear McBride, Marie NDiaye en Peter Verhelst.

Er wordt ook uitdrukkelijk samengewerkt met de Bruggelingen en die samenwerking vindt haar finale in een Woordoptocht – een soort ommegang van het woord – door de binnenstad.

Het volledige programma van Bru-taal wordt op 28 maart bekendgemaakt. Voor het festival werkt onder meer het nieuwe kunstencentrum KAAP. Sigrid Bousset en Hendrik Tratsaert stellen het programma samen. (JG)