Broelsite dit weekend locatie voor unieke tentoonstelling

Redactie KW

Donderdagnamiddag werd in Kortrijk het project ‘K-Art -Artwaves’ voorgesteld. Op 28, 29 en 30 november stellen 20 kunstenaars hun werk tentoon op diverse locaties van de Broelsite. De opbrengst gaat naar het goede doel.


Het kunstplatform Artwaves is opgericht door fotograaf Jacques Vandecasteele en beeldend kunstenaar en designer Waldo Engels. Het stelt werk tentoon van diverse beeldende kunstenaars uit verschillende disciplines. Curator Filip Moerman bracht 20 regionale kunstenaars samen voor een gemeenschappelijke tentoonstelling in Kortrijk: in en rond de Broeltorens, Hotel Sandton Broel, parking Dam, de Orangerie Broel en de binnentuin van de Orangerie.

De tentoonstelling is op 28 november vanaf 14 uur en op 29 en 30 november vanaf 10 uur open voor het grote publiek. Tezelfdertijd zijn er twee kaas- en wijnavonden waarvan de integrale opbrengst naar goede doelen gaat: de projecten ‘Born in Africa’, ‘See & Smile’ en ‘Drugspreventie op school’. ‘Born in Africa is een vereniging die actief is in sociaaleconomische achtergestelde wijken rond Plettenberg Bay in Zuid-Afrika. Bij ‘See & Smile’ gaan artsen, chirurgen en oogartsen op vrijwillige basis oogheelkunde, tandheelkunde en plastische chirurgie toepassen bij jonge kinderen in derdewereldlanden en ‘Drugspreventie op school’ zijn preventieve campagnes op de Vlaamse scholen rond drugsproblemen en drugsgebruik.

(PVH – Foto JVGK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.