Boysband met Jelle Florizoone in half jaar van ‘nieuwste sensatie’ naar ‘opgedoekt’

Redactie KW

5th Avenue, een boysband op de rails gezet door Filip ‘Enzo’ D’haeze, is amper een half jaar na de opstart alweer een afgesloten hoofdstuk.

In januari werd het vijftal nog met veel bombarie aangekondigd als ‘de nieuwste boysbandsensatie van Vlaanderen’. Een mysterieus filmpje, het nog niet meteen verklappen van de groepsnaam: de marketingmachine was klaar om samen met de vijf spetters de wereld – of op zijn minst toch Vlaanderen – te veroveren.

Maar de zomervakantie is nog niet voorbij, of de stekker wordt alweer uit 5th Avenue getrokken. Volgens Filip D’haeze omdat de agenda’s van enkele van de zangers niet meer met elkaar te combineren waren. De ene studeert, de andere speelt mee in musicals, u kent dat wel. “We moesten te vaak optredens annuleren en hadden ook te weinig ruimte om nog deftig te repeteren”, aldus Filip D’haeze in Het Nieuwsblad vandaag.

5th Avenue had één West-Vlaming in de rangen: Jelle Florizoone uit Oostende, als jonge acteur bekend van onder andere zijn rol in de jeugdserie ‘Rox’ en films als ‘Noordzee, Texas’, ‘Corps Perdu’, ‘Marina’ en ‘Allez, Eddy’. Een drama hoeft dit einde voor de Oostendenaar dan ook niet te betekenen: als acteur heeft hij nog een heel leven voor zich.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier