Bonte bende creatievelingen zorgt voor werfspeeltuin

Redactie KW

Sinksen Oasis is elk jaar een van de meest opgemerkte organisaties op Sinksen. Ook dit jaar strijkt een bonte bende creatievelingen drie dagen lang neer in het Begijnhofpark. Ruben Benoit van Bolwerk weet tal van redenen waarom het plein een bezoekje waard is. “Het Begijnhofpark is de gezelligste, groene oase in de stad.”

Voor Sinksen Oasis ’17 slaan verschillende partners de handen in elkaar. Schouwburg Kortrijk, Bolwerk, Rotary Kortrijk Groeninghe, Oxfam Wereldwinkel, Rhizo, Dansarte, de bibliotheek en vzw Oranjehuis (Heerlijkheid van Heule) verzamelen van 3 tot en met 5 juni in het Begijnhofpark. “Sinksen Oasis is de ideale plek voor jong en oud“, vertelt Ruben Benoit van Bolwerk. “Er is een relaxzone met gratis massages voor de volwassenen terwijl de kinderen zich kunnen uitleven in een speelparadijs. Ze kunnen bouwen aan een reuze meccano, aan de slag met recupmaterialen en uit de bol gaan op het alternatieve springkasteel dat is gemaakt met kussens uit de transportsector.”

Reuze picknick

Terwijl op zaterdag de Schouwburg het nieuwe seizoensprogramma voorstelt, staan er dit weekend ook twee voorstellingen voor kinderen op het programma: de dansvoorstelling Blok-K-Dans van Dansarte en locatietheater van Warmoes rond bouwen. “En naar jaarlijkse goede gewoonte zullen onze gastheren nonkels Luc en Luc iedereen welkom heten en andere leuke dingen doen”, zegt Ruben.

Wie er graag vroeg bij is, kan op zondag en maandag om 11 uur aanschuiven bij de Reuze Fair Trade Picknick van Oxfam. “Het Begijnhofpark is een van de weinige pleinen die al zo vroeg de deuren opent”, zegt Ruben. “We kiezen ook bewust voor om niet met wegwerpmateriaal te werken, we hopen zo weinig mogelijk afval te produceren. Daarom springen we er als plein misschien een beetje uit. We serveren biologische pils op het vat en een lekker zwaar biertje uit Henegouwen. Misschien leuk voor de mama’s en papa’s die genieten in de relaxzone terwijl de kinderen spelen en werken in de werfspeeltuin.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier