Bomvol Kursaal uit het dak voor avond vol magie

Het optreden van Jan Bardi zorgde voor een heerlijke chaos in het auditorium. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Op de avond van Halloween kon je in Kursaal Oostende naar de eerste Nacht van de Magie.

In een tot de nok gevuld Kursaal kon je op zaterdagavond 31 oktober naar de Nacht van de Magie. De eerste editie serveerde met Gili, Nicholas, Tom Bibo, Jan Bardi, Kobe Van Herwegen en Aaron Crow een mooie line-up van gevestigde waarden en jong talent. Het programma was een van de schaarse optredens van Aaron Crow uit Ruiselede.

De West-Vlaming won eerder al talloze internationale awards waaronder een wereldtitel en deed meer dan 30 televisieoptredens in Amerika, Australië, Azië en Europa. In shows als Britains Got Talent, La Plus Grand Cabaret du Monde of Phenomenon is hij een graag geziene gast. Zijn YouTube-clips hebben meer dan 10 miljoen hits. De illusionist zat twee dagen eerder nog in China en zou na de show in Oostende meteen doorreizen naar Amerika.

De Nacht van de Magie was ook een fijne ontmoeting met het verleden. Dat bewees Jan Bardi in zijn act waarin hij het publiek opriep om collectief woorden en cijfers te vormen met een blaadje papier onder de stoel. Dat zorgde voor een minutenlange heerlijke chaos in het auditorium.

Philippe Geubels was de verrassingsact van dienst.
Philippe Geubels was de verrassingsact van dienst.© MF

Philippe Geubels zorgt voor verrassingsact

De West-Vlaamse mentalist Lieven Gheysen alias Gili was gastheer van dienst en leidde de avond in goede banen. In het tweede deel van de avond bracht hij tussendoor een act met Philippe Geubels, de verrassingsact van de avond. De revival van de goochelkunst is een feit, want op 31 oktober 2016 staat een nieuwe Nacht van de Magie gepland in het Kursaal.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier