Boezings Amateurtheater in de ban van verkiezingen

OS foto : Evelien en Pedro combineren de intensieve repetities bij toneelgroep BAT met een druk gezinsleven met drie tienerdochters Amélie, Imke en Lore. (Foto RLa)
Redactie KW

Het Boezings Amateurtheater blikt al vooruit naar de verkiezingsdag in oktober. Ze brengen zesmaal het stuk ”t Is weer kiezinge’ in OC Ten Vrielande. Het stuk wordt geregisseerd door Hans Robyn. Eveline Bouten en Pedro Caron maken hun debuut bij de toneelvereniging.

Het stuk vertelt het verhaal van een landelijk dorp ergens in Vlaanderen. De verkiezingen naderen en er is groot alarm in het lokaal van de Katholieke Partij wanneer men verneemt dat een jonge man met een nieuwe politieke lijst opkomt. Een deel van de stemmentrekkers van de Katholieke Partij is overgelopen naar die nieuwe lijst. Als blijkt dat de kandidaat-burgemeester van de nieuwe partij verliefd is geworden op de dochter van de kandidaat-burgemeester van de Katholieke Partij is het hek helemaal van de dam.

Debuut

Eveline Bouten (39) en Pedro Caron (40) maken dit seizoen hun debuut. Het koppel woont langs de Diksmuidseweg en heeft 3 dochters: Amélie (13), Imke (12) en Lore (10). Pedro studeerde af als elektricien en is naast zijn job als technicus ook nog installateur van poorten en elektriciteitswerken in bijberoep. Eveline is kapster, maar studeerde daarnaast ook af als kinderverzorgster. Ze baat in hun woning een kinderopvang uit, waar ze instaat voor de opvang van een achttal peuters. Eveline is afkomstig van Poperinge, Pedro is een geboren en getogen Boezingenaar als zoon van Johan en Linda Schaecht.

Vuurdoop

“Dit optreden betekent meteen m’n vuurdoop”, vertelt Eveline. “In de straattheatervoorstellingen van vorige zomer was ik figurant. Pedro speelde toen al een rolletje als ‘buurman’ Jacky Vanhove.”

“Ik kreeg de smaak echt te pakken met de hoofdrol in ‘Wanted’, de westernkomedie naar aanleiding van 20 jaar Katspel. Ondanks de vele pagina’s die ik toen moest blokken, was ik direct verkocht. Nu speel ik de nieuwe kandidaat-burgemeester die het plaatselijk café overneemt van Martha”, aldus Pedro. “Eveline speelt de rol van een barones, vrouw van de schepen, die Martha komt feliciteren met haar pensioen.

“Ik kreeg de smaak te pakken in het straattheater naar aanleiding van 20 jaar Katspel”

“Ik ben er eigenlijk toevallig ingerold”, vult Eveline aan. “In het origineel stuk speelt een baron mee en die rol was weggelegd voor Hans Vanspranghe. Maar wegens een zwaar fietsongeval moest hij forfait geven. Ook zijn vrouw Mieke Menu haakte af. Regisseur Hans Robyn wijzigde de rolverdeling nadat ik mij kandidaat stelde om het ‘gat’ op te vullen.”

“De repetities verlopen vlot, de sfeer is optimaal en we leerden ook de andere medespelers beter kennen“, besluit Eveline, die net als Pedro ook nog actief is in het Sint-Maartenscomité. Pedro was vroeger in Boezinge en in Woesten actief als voetbalspeler en -trainer.

Naast Eveline en Peter nemen ook Nancy Haest, Peter Pollee, Dirk Robyn, Jeanick Vanacker en Celine Vandenberghe een rol voor hun rekening.

Voorstellingen

De voorstellingen hebben plaats op vrijdag 9 en 16 maart, telkens om 20 uur, op zaterdag 10 en 17 maart, telkens om 20 uur, op zondag 11 maart om 16 uur en op woensdag 14 maart om 20 uur in OC Ten Vrielande, Brugstraat. Kaarten aan 8 euro, leden Davidsfonds, Okra en Opendoek 7 euro. Info en reservaties: 0488 72 78 33, nicole.decrock@telenet.be, 0488 72 78 33 of via www.davidsfondsboezinge.be

(RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier