Boek van Brugse foodie valt internationaal in de prijzen

Redactie KW

De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft het boek ‘One Healthy Family’ van de Brugse foodblogster/fotografe Ellen Charlotte Marie (De Meulemeester) uitgeroepen tot de nationale winnaar in de categorie Best Food & Family Book.

Op de Gourmand World Cookbook Awards is een jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste kookboeken ter wereld. De awards worden beschouwd als de Oscars van de kookboekenwereld. Juryvoorzitter Edouard Cointreau sprak lovende woorden over ‘One Healty Family’, het kookboek van Ellen De Meulemeester. “Een werkelijk uitstekend boek voor het gezin. Gezondheid wordt één van de belangrijkste criteria voor eten in veel gezinnen, het komt zelfs bij velen op de eerste plaats.”

‘One Healthy Family’ rolde in aanloop naar de Boekenbeurs bij uitgeverij Lannoo van de persen. In dit kookboek serveert de 37-jarige Brugse haar 60 favoriete recepten. Met 142.000 volgers op Instagram is De Meulemeester ‘s lands bekendste foodblogster. Naast de foto’s die ze zelf bij elkaar kiekte, geeft ze ook uitleg en somt ze de ingrediënten op die je voor de recepten moet gebruiken.

Het boek ‘One Healthy Family’ zal op zaterdag 27 en zondag 28 mei in Yantai in China meedingen met de winnaars van andere landen voor de titel ‘Best in the World’. De laureaat zal bekendgemaakt worden op de jaarlijkse Gourmand Awards Ceremony. Ondertussen werkt Ellen al aan een nieuw boek dat dit najaar zal verschijnen bij Lannoo.

(SVV – Foto a-FP)